svētdiena, 2012. gada 1. janvāris

Kokosa-šokolādes kūka

Vajag:
biskvītam
250 g sviestа
200 g cukura
200 g miltu
4 olas
3 ēdk kakao pulvera
4 ēdk piena
½ paciņas cepamais pulveris
krēmam
500 ml piena
6 ēdk mannā
200 g sviesta
200 g cukura
200 g kokosa skaidiņas
karameles glazūrai
200 g īrisu
40 g sviesta
50 ml piena
1 ēdk pūdercukura
Gatavošana:
1. Biskvītam sviestu saberž ar cukuru. Pievieno olas, saputo. Miltus izsijā, pievieno kakao un cepamo pulveri, samaisa. Miltu maisījumu pievieno sviestam un visu labi saputo. Masu lej ar sviestu ieziestā 26cm cepamajā formā, izlīdzina un liek uz 25min 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī. Cepoties biskvīts smuki paceļas un gatavu to vajadzētu varēt pārgriezt divās daļās.
2. Krēmam katliņā sviestu izkausē pienā, pievieno mannā un vāra, kamēr masa sāk biezēt. Kad putra gatava, pievieno cukuru un kokosa skaidiņas. Samaisa un ļauj masai nedaudz atdzist.
3. Kūkas kārtošana - cepamajā formā liek biskvīta kārtu, uz kuras klāj kokosa masu, izlīdzina un virsū liek otru biskvīta kārtu. Formu pārklāj ar foliju un liek ledusskapī atdzist un „sadraudzēties” vismaz uz pāris stundām, bet labāk uz nakti. Ja biskvīts nesanāk tik biezs, lai to griestu 2ās daļās (vai arī izmantota lielāka izmēra cepamā forma), tad krēmu liek uz biskvīta un kad viss ledusskapī atdzisis, tad uz krēma klāj glazūru).
4. Pirms pasniegšanas gatavo glazūru – katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu un īrisa konfektes. Kad īrisi pilnībā izkusuši un masa kļuvusi vienmērīga, pievieno pūdercukuru, samaisa. Glazūru nedaudz atdzesē un klāj uz kūkas.
Komentāri:
Ja garšo viss, kas no kokosa, tad torte būs tieši laikā :)
Biskvīts sanāk sulīgi irdens. Krēms sulīgs ar nedaudz jūtamām kokosa skaidiņām. Garšā dominē kokoss, šokolāde un nedaudz karamele.
Glazūras sanāk daudz! Var droši proporcijas dalīt uz 2.
Karameles glazūras vietā var likt šokolādes glazūru.
Grezno pēc gaumes un vēlmēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.