sestdiena, 2011. gada 5. novembris

Saldā šokolādes desa

Vajag:
700-800 g Selgas cepumi
500 g saldkrējuma sviests
100 g kakao
1 bundžiņa iebiezinātais piens ar cukuru
lazdu rieksti, valrieksti, aprikozes, rozīnes, marmelāde, zefīrs
Gatavošana:
Sasmalcina cepumus, pavisam nedaudz apgrauzdē riekstus un tad tos sasmalcina. Nomazgā un sagriež žāvētās aprikozes, nomazgā, nedaudz uzbriedina un tad nosusina rozīnes. Marmelādi izpeldina remdena ūdens peldē (lai noskalojas cukurgraudiņi), tad nosusina un sagriež.
Ūdens peldē izkausē sviestu, tad pievieno iebiezināto pienu un kakao - nevajag baidīties, ka sākumā skats katliņā nebūs sevišķi jauks, bet uzcītīgi maisot, drīz vien masa pieņems vienotu krāsu un konsistenci - kakao kunkulīši neveidojas.
Kad sviesta, piena un kakao masa nedaudz atdzisusi, lej to bļodā, kurā jau atrodas cepumi, rieksti, žāvētie augļi un marmelāde. Kārtīgi samaisa.
Ņem foliju un daļu iegūtās masas kārto uz tās, ar karoti vai roku nedaudz piespiežot un veidojot plakanu formu. Desai pa vidu cieši vienu aiz otras kārto zefīra pusītes, uz kurām liek atlikušo šokolādes desas masu un veido ovālas formas desu.
Tin folijā un liek ledusskapī, vēlams uz visu nakti.
Komentāri:
Šī ir bagātīga saldā desa gan pievienoto sastāvdaļu, gan pagatavošanas procesa ziņā. To droši var vienkāršot nepievienojot riekstus vai cukātus, vai marmelādi un protams bez zefīra arī var iztikt. Rozīnes var nemērcēt, marmelādi neskalot un sviestu kausēt vienu pašu, iebiezināto pienu pielejot atsevišķi. 
Kakao var aizvietot ar 200 g kausētas šokolādes, tādējādi iegūstot nedaudz savādāku garšu.
Sastāvdaļu proporcijas variējamas pēc sajūtām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.