otrdiena, 2011. gada 15. novembris

Kukurūzas saldā desa

Vajag:
200 g kukurūzas nūjiņas
500 g īrisa („Zelta teliņš”)
200 g sviesta
Gatavošana:
Katliņā liek sviestu un uz ļoti mazas uguns kausē. Kad izkusis, pievieno īrisus un turpina kausēšanu, retu reizi apmaisot, lai vienmērīgi izkūst. Kad viss īriss izkusis, pavāra vēl 3 minūtes līdz uzmet burbuli.
Ber klāt kukurūzu tajā pašā katliņā vai arī citā traukā un samaisa, lai visa kukurūza pārklājas. Liek kukurūzas masu uz folija vai pārtikas plēves, izveido desas formu, cieši satin un liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām, bet vislabāk – uz nakti.
Komentāri:
Ja vēlas skābumiņu, tad klāt var likt nedaudz citronskābes vai citrona sulas.
Tāpat var pievienot kakao, šokolādi gabaliņos vai izkausētu, marmelādi, riekstus… Taču manuprāt vislabākā šī desa ir bez piedevām… bērnības garša!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.