trešdiena, 2011. gada 16. novembris

Крупеник jeb Graudaugu sacepums

Vajag:
200 g griķi
200 g piena
120 g ūdens
320 g biezpiens
40 g cukurs
2 olas
4 ēdk krējums
20 g rīvmaize
20 g eļļas
Šķipsna sāls
Gatavošana:

Griķus ieber vārošā ūdens, piena un sāls maisījumā. Ļaut uzvārīties. Tad samazināt uguni un turpināt karsēt līdz viss šķidrums sasūcies griķos. Uzlikt katliņam vāku un ļaut putrai padzist.
Biezpienu saberzt ar olām un cukuru.
Biezpiena masu sajaukt ar griķiem un izlikt ietaukotā un ar rīvmaizi iebārstītā cepamformā. Sacepuma virsu izlīdzināt, apsmērēt ar krējumu un cept cepeškrāsnī 220 grādos līdz gatavībai. Gatavam sacepumam jābūt stingram.
Pasniedz ar krējumu vai ievārījumu.

Komentārs:
Griķus var vārīt tikai ūdenī vai arī nevārīt, bet pirms sacepuma gatavošanas apliet ar verdošu ūdeni un atstāt uz dažām stundām. 
Šādu sacepumu var gatavot arī no prosas vai mannas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.