svētdiena, 2011. gada 20. novembris

Mājas torte Cielaviņa

Bezē biskvītam:
350 g cukurs
6 olu baltumi
75 g milti
250 g zemesrieksti (vai jebkuri citi pēc vēlēšanās)

Riekstus apgrauzdē, sasmalcina.Sausā traukā kuļ olu baltumus, pakāpeniski pa daļām pievienojot cukuru, sakuļ stingrās putās.
Iecilā izsijātus miltus un riekstus. Sadala 3 vai 4 daļās (atkarībā cik kārtas vēlas).
Griež cepampapīru attiecīgi vēlamajam totes lielumam, kārtu daudzumam un formai. Uz cepampapīra liek bezē masu, ar platu nazi vienmērīgi izlīdzina.
Cepeškrāsni uzkarsē uz 120-150 grādiem un liek bezē biskvīta kārtas kaltēties 1,5-2 stundas cepšanas režīmā ar ventilatoru. Ja cepeškrāsnij ventiātora nav, tad jātur durtiņas mazliet pavērtas, lai notiek kaltēšanās process.
Ideālā variantā kaltē visas bezē biskvīta kārtas reizē.
Kad bezē biskvīta kārtas izcepušās, tad cepeškrāsni izslēdz un ļauj tām turpat turpināt kalst (cepeškrāsnī bezē kārtas var atstāt uz nakti).

Krēmam:
6 olu dzeltenumi
40 g cukurs
60 g ūdens
400 g sviests
4 vai 5 ēdk kakao pulveris
100 g kondensēts piens
25 g rums (var arī bez)

Katliņā lej ūdeni, pievieno cukuru, uzvāra sīrupu. Atsevišķi saputo olu dzeltenumus, putojot pamazām lej klāt sīrupu, turpina putot, tad liek mīkstu sviestu, puto, pievieno kakao un kondensēto pienu, stingri saputo un liek ledusskapī uz 1 stundu.

Glazūrai:
200 g melnā šokolāde
100 ml saldais krējums (35%)

Ūdens peldē silda saldo krējumu, liek klāt sadrupinātu šokolādi un maisa kamēr tā izkūst. Masai jābūt līstošai, bet biezai.

Visas bezē kārtas smērē ar krēmu un liek vienu uz otras. Tortes virspusi un malas bagātīgi apsmērē ar krēmu. Pa virsu lej šokolādes glazūru. Dekorē ar riekstiem, drupinātiem šokolādes vai parastiem cepumiem.
Torti liek vēsumā, lai sastingst glazūra un savelkas visas garšas..

Torte ēdama trešajā dienā – pirmajā dienā cep biskvītus, otrajā dienā gatavo krēmu un kārto torti, trešajā - pasniedz!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.