sestdiena, 2011. gada 19. novembris

Šokolādes kūka

Vajag:
320 g miltu
50 g kakao
2 tējk cepamā pulvera
100 g grauzdētu lazdu riekstu
200 g tumšās šokolādes
125 g sviesta
170 g pūdercukura
2 olas
100 ml 35% saldā krējuma
Pārziešanai:
3-5 ēdk konjaka vai brendija
100 g piena šokolādes
4 ēdk 35% saldā krējuma
Kakao granulas
Gatavošana:
Lazdu riekstus sakapā ne pārāk smalki.
Bļodā sajauc izsijātus miltus, cepamo pulveri, kakao un riekstus.
Citā traukā ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Nenoņemot no tvaikiem pievieno saldo krējumu un izmaisa, līdz masa kļūst viendabīga.
Tad noņem no uguns, pieliek pūdercukuru, viegli sakultas olas un visu rūpīgi samaisa.
Šķidro masu pievieno saujktajām sausajām sastāvdaļām, izmaisa. Liek ar sviestu ieziestā veidnē (ap 20x20 cm).
Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30-35 minūtes
Kad kūka gatava, to izņem no veidnes, minūtes 10 atdzesē un pārlej konjaku.
Piena šokolādi un saldo krējumu visu laiku maisot izkausē ūdens peldē. Kad masa vienmērīga, to pārlej kūkai un izlīdzina. Pārkaisa kakao granulas (sakapāti rieksti, kokosskaidiņas).
Komentāri:
Kūka ļoti šokolādīga. Kopumā tāds īsts šokolādes kārums draudzeņu pļāpām pie kafijas.
Cepu apaļajā 26cm formā. Torte sanāca ~3cm augsta. Nedaudz birstoša, mīksta cepuma konsistence (es liku mazāk sviesta – 90g).
Konjaku neizmantoju, bet iespējams, ka tas dotu vēl papildus aromātu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.