piektdiena, 2011. gada 4. novembris

Ievārījuma kēkss

Šis kēkss ir izsenis zināms. Laikam jau tāpēc, ka gandrīz ikvienā mājā ievārījums ir ierasta lieta un tikpat ierasti, ka iepriekšējo gadu krājumi mēdz aizķerties un tad rodas nepieciešamība atbrīvot vietu no jauna piepildītajām burkām un burciņām.
Ideāls risinājums ierūgušu ievārījumu atdzimšanai jaunā, garšīgā izskatā! 

Internetā atrodamas dažādas variācijas šī kēksa receptēm, bet pamatā atšķirības ir krējuma vai kefīra izmantošanā, miltu un cukura proporcijās (2 ½ : ½ vai 2:1), kā arī niansēs par 2 ēdk eļļas, ½ tējk kanēļa, rozīņu pievienošanu, kā arī nelielām atšķirībām gatavošanas procesā.

Vajag:
1 glāze ievārījums (var būt arī ierūdzis)
1 tējk sodas (bez kaudzes)
2 olas
½  glāze cukurs
1 glāze kefīrs (labāk tomēr krējums, vai kefīrs uz pusi ar krējumu)
2,5 glāzes milti
pūdercukurs
Gatavošana:
Ieliek bļodā ievārījumu un pieber 1 tējkaroti sodas, ļauj lai soda izreaģē kādas 5 minūtes. Olas saputo ar cukuru un pievieno ievārījumam. Tad klāt liek kefīru vai krējumu, iesijā miltus un visu kārtīgi samaisa. Lej mīklu ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā formā un cep 200 grādos kādas 20-30 minūtes. Lai pārbaudītu, vai kēkss gatavs - iedur sērkociņu, un ja mīkla nelīp pie tā, tad gatavs. Mazliet padzesētu kēksu izņem no veidnes un pārkaisa ar pūdercukuru.
Gatavošanas variācijas:
- Olu baltumus vispirms saputo ar cukuru stingrās putās. Sajauc ievārījumu ar kefīru, pieliek sodu, tad olu dzeltenumus un miltus, sajauc mīklu, iecilā olu baltumus. Cep.
- Ievārījumu, cukuru un sodu sajauc kopā un liek uz 1 h ledusskapī. Tad pievieno pārējās sastāvdaļas katru atsevišķi iemaisot mīklā. Cep.
Komentāri:
Vienkārši, ātri, garšīgi!
Kēksa krāsa atkarīga no ievārījuma. Pasniedz tāpat vai ar saldējumu. Pūdercukura vietā var pārliet ar šokolādes glazūru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.