piektdiena, 2011. gada 18. novembris

Torte ar halvu

Vajag:
200 g halva
2 bundžas iebiezinātā piena
2 olas
200 g sviesta
glāzes miltu
1 paciņa cepamā pulvera (11g)
Ievārījums rotāšanai (vai jebkas cits pēc vēlmēm)
Gatavošana:
Olas saputo ar 1 bundžu iebiezinātā piena. Pievieno cepamo pulveri un miltus. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru, ietauko. Izliet mīklu, izlīdzināt un likt cepeškrāsnī 180 grādos uz ~25min. Kad biskvīts gatavs, to sagriež 2os taisnstūros vai 4os vienāda izmēra kvadrātos.
Krēmam mīkstu sviestu saputot ar otru bundžu iebiezinātā piena. Atsevišķi sasmalcināt halvu.
Katru biskvīta daļu apsmērē ar krēmu un apber ar halvu. Biskvītus kārtot vienu uz otra.
Tortes sānus arī apsmērēt ar krēmu un apbārstīt ar halvu, virspusi apber ar atlikušo halvu un grezno ar pārpalikušo krēmu, ievārījumu utt.
Torti uz 3-5 stundām likt aukstumā ievilkties.
Avots


Variācija
Vajag:
Biskvītam:
3 olas
225 g cukurs
250 g saldā krējuma
350 g milti
1 paciņa cepamā pulvera
2 ēdk kakao
Krēmam:
180 g iebiezinātā piena
250 g sviesta
80 g halvas
3 olu dzeltenumi
Gatavošana:
Biskvītam visas sastāvdaļas sajauc un sakuļ viendabīgā masā. Dala uz divām daļām. Vienā daļā iemaisa kakao. Liek cepties 180 grādos ~25min.
Gatavus abus biskvītus pārgriež šķērseniski uz pusēm. Rezultātā jāsanāk diviem baltiem un diviem brūniem biskvītiem.
Krēmam sviestu saberž līdz tas kļūst gaišs, pievieno iebiezināto pienu un sasmalcinātu halvu. Samaisa un kā pēdējos iemaisa krēmā olu dzeltenumus.
Katru biskvītu pārsmērē ar krēmu un kārto vienu uz otra. Kūkas malas un virspusi smērē ar krēmu un apber ar riekstiem un/vai sadrupinātu biskvītu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.