sestdiena, 2011. gada 19. novembris

Medus torte ar halvas krēmu

Vajag:
Biskvītam:
½ glāzes medus
1 ¼ glāzes milti
2 ēdk ar kaudzi kartupeļu cietes
½ glāze cukurs
3 olas
½ tējk sāls
1 tējk sodas
1 glāze valrieksti
Krēmam:
350 g krējums
350 g halva
3 ēdk konjaka
Gatavošana:
Visas sastāvdaļas samaisīt virtuves kombainā – ja nepieciešams, tad vispirms izkausē medu, sajauc ar olām, cukuru, sāli. Pēc tam medus masā iemaisa miltus (miltos pirms tam iemaisa sodu) un kartupeļu cieti.
Riekstus sasmalcina smalki, pievieno mīklai un visu samaisa viendabīgā masā.
Mīklu lej ietaukotā 26cm tortes formā. Cep 180 grādos 30min, līdz biskvīts apbrūnē. Cepšanās laikā cepeškrāsns durtiņas nevirināt!
Paralēli gatavo krēmu – halvu sasmalcina un sajauc ar krējumu. Pielej konjaku un atkal visu saputo. (Krēma krāsa atkarīga no halvas)
Gatavo biskvītu atdzesē un šķērseniski sagriež 3 daļās. Katru daļu bagātīgi pārsmērē ar krēmu un kārto vienu uz otras.
Tortes malas un virspusi apsmērēt ar krēmu, kas pastāvot kļūst biezāks un līdzinās glazūrai. Torti atstāt savilkties. Rotā ar kokosskaidiņām vai riekstiem.
Avots 

Variācija
Vajag:
Biskvītam:
3 olas
½ glāzes medus
½ glāzes cukura
1 tējk sodas
2 glāzes miltu
Krēmam:
500 g skābā krējuma
400 g halvas
1 ēdk konjaka
Gatavošana:
Olas, medu, cukuru un sodu karsē ūdens peldē. Kad masa saputojusies, pievieno miltus. Mīklu sadala divās daļās, ar mitrām rokām izlīdzina uz ietaukotas plāts. Cep 180 grādos, līdz gatava - nepielīp pie kociņa. Izceptās kārtas atdzesē un katru pārgriež uz pusēm. Malas apgriež līdzenas, no atlikumiem veido drupatas.
Krēmam visas sastāvdaļas saputo kopā ar mikseri. Gatavo krēmu smērē starp izceptajām kārtām, apkaisa ar drupatām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.