otrdiena, 2011. gada 1. novembris

Bezrauga rjaženkas maize

Diezgan ilgu laiku jau biju lasījusi un pētījusi mājās ceptas maizes receptes, bet nekādi nebija drosmes izmēģināt... Līdz vienā sestdienā tas notika! Un notika tāpēc, ka beidzot uzgāju recepti, kas ir gana vienkārša, lai nebūtu jābaidās no neveiksmes. 

Vajag:
500 g kviešu miltu,
500 ml rjaženkas,
1 ola,
1 ēdk cukura,
1 tējk sāls,
5 ēdk eļļas,
1 paciņa cepamā pulvera (daudzums, kas ir RUF paciņā)
Gatavošana:
Miltus izsijāt kopā ar cepamo pulveri. Atsevišķā traukā sajaukt rjaženku, sāli, cukuru, olu, beigās pievienot eļļu.Visas sastāvdaļas sajaukt kopā, samīcīt. Sanāk mīksta un lipīga mīkla, kas pēc struktūras līdzīga kēksu mīklai. Formu ietaukot un izlikt tajā mīklu. Mīkla stipri līp pie rokām, tās jāsaslapina ar ūdeni vai eļļu. Visu virsmu sadurstīt ar pirkstu. Cept 200 grādos 35 minūtes. Pēc izcepšanas maizīti izņemt, pārziest ar sviestu vai eļļu, pārklāt ar dvieli uz dažām minūtēm.
Komentāri:
Garšīga kā silta, tā atdzisusi! Pie zupas, salātiem, ar sieru vai tāpat vien, bez nekā :)
Pievienoju mīklai grauzdētas sēkliņas, kādas 4 ēdk. Domāju, ka labāk nekā ja būtu bez.
Cept droši var kādas 5-7min ilgāk nekā norādīts receptē, jo maizīte apakšā bija nedaudz neizcepusies, bet varbūt var samazināt eļļas daudzumu, lai mīkla būtu vieglāka.
Maizes gatavība jāskatās pēc garoziņas brūnuma pakāpes. Manā gadījumā garoziņa maizei izcepās gaiša, gluda un gandrīz kraukšķīga.
Ak jā, man pagaidām vēl nav formiņas maizes cepšanai tāpēc mīklu vienkārši izliku cepamajā plātē uz ietaukota cepampapīra. Maizītes forma rezultātā bija kā nedaudz ieplakans klaipiņš.
Reāla iedvesma turpināt ceļojumu šīs un sarežģītākas maizes cepšanā!
Avots

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.