sestdiena, 2011. gada 10. decembris

Kartsmaizes ar auzu pārslām

Sātīgas, garšīgas un ekonomiskas brokastu maizes, kas garšos arī gaļēdājiem ;)

Vajag:
3-4 sendviču maizes šķēles
2 olas
1 sīpols
6 ēdk auzu pārslas
6 ķiploka daiviņas
1 buljona kubiņš
4 ēdk majonēzes
Eļļa cepšanai
Gatavošana:
Olas, majonēzi un buljona kubiņu samaisa viendabīgā masā.
Pievieno auzu pārslas, smalki sagrieztu sīpolu, iespiež ķiploku. Visu samaisa un atstāj uz 10-15 minūtēm, lai auzu pārslas nedaudz pamirktu.
Katru maizes šķēli apsmērē ar iegūto auzu pārslu masu un ar apsmērēto pusi liek pannā sakarsētā eļļā cepties.
Kamēr viena puse cepas, auzu pārslu masu uzsmērē uz maizes šķēles otras puses.
Prātīgi griež maizes otrādi un apcep otru pusi.
Pasniedz pārkaisītas ar zaļumiem vai/un rīvētu sieru, bet var arī bez, jo maizes tāpat izskatās gana apetelīgi un sātīgi :)
Komentāri:
Sīpolu un ķiploku var ņemt mazāk. Man bija puse no vidēji liela sīpola un 2 ķiploka daiviņas.
Arī buljonu es liku puskubiņu un tāpat sāļuma pietika.
Maizi, protams, var ņemt jebkuru citu. Te tikai vēlējos parādīt izejvielu kvantitatīvo iznākumu.
Maizes ar apziestajām pusēm uz pannas liekas un apgriežas ļoti vienkārši un nekas nekur netek, lai gan pirmajā brīdī var likties sarežģīti :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.