sestdiena, 2011. gada 19. novembris

Biezpiena torte ar halvu

Vajag:
Pamatnei:
120 g milti
1 ēdk kakao
30 g cukurs
50 g sviests
1-2 ēdk auksta ūdens
Biezpiena masai:
800 g biezpiens
125 g cukurs
4 olas
125 g krējums 2 ēdk kartupeļu cietes (var nelikt, ja biezpiens pats par sevi jau ir biezs)
Vaniļas cukurs
300 g halva
Šokolādes glazūrai:
30 g tumšā šokolāde
40 g piena šokolāde
4 ēdk saldais krējums
Gatavošana:
Pamatnei visas sastāvdaļas samaisīt viendabīgā masā. Izlikt apaļā tortes formā un ielikt ledusskapī uz 25min. Cepeškrāsni sakarsēt līdz 170 grādiem un likt pamatni uz 7-10min.
Biezpienu izberž caur sietu un saberž ar cukuru (labāk, ja ar mikseri), pievieno pa vienai olas. Pievienot pārējās sastāvdaļas, ilgi un stipri nemaisa. Beigās pievieno sasmalcinātu halvu.
Biezpiena masu izliek formā uz atdzisušas pamatnes. Pildījuma masas viducī var ielikt koka zobu irbulīti, lai kūkas viducis nepaceltos un nesaplaisātu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem, apakšā liek trauku ar vārošu ūdeni. Torti liek cepeškrāsnī un cep tvaikos 50-60 min.
Kad torte gatava, tai jāļauj cepeškrāsnī atdzist 20min. Cepšanās laikā torte paceļas, bet atdziestot atkal noplok.
Ūdens peldē izkausēt šokolādi kopā ar saldo krējumu. Pārliet glazūru tortei.
Pirms pasniegšanas tortei jānostāvas ledusskapī 10 stundas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.