otrdiena, 2011. gada 15. novembris

Gaišā saldā desa

Vajag:
400 g Selgas cepumu
180 g sviesta
1 bundžiņa kondensētā piena
rieksti, rozīnes, sukādes, marmelāde (pēc vēlmēm)
Gatavošana:
Ieliek katliņā sviestu un uz lēnas uguns kausē. Sasmalcina cepumus.
Sasmalcinātiem cepumiem pievieno sagrieztas marmelādes, rozīnes, smalkāk sagrieztas sukādes un riekstus. Samaisa. Cepumu masai pielej izkausēto sviestu un kondensēto pienu. Visu labi samaisa.
Iegūto masu liek uz folija vai pārtikas plēves, veido desas formu, cieši sarullē un liek ledusskapī uz dažām stundām, bet vislabāk uz visu nakti.
Komentāri:
Lielākai greznībai var pievienot zefīru.
Proporcijas sastāvdaļām var variēt un piedevas dažādot atkarībā no iespējām un noskaņojuma.
Kondensētā piena vietā var pievienot kondensēto pienu ar kakao vai kafiju, bet tad jau tā būs "negaišā" desa ar pavisam citām garšām. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.