svētdiena, 2011. gada 6. novembris

Sirņiku sacepums saldkrējuma mērcē

Re kā! Rakstot par sev zināmo sirņiku recepti pārliecinoši paudu, ka internetā nekā tāda nav. Taču izrādās, ka ir gan! Tiesa, arī šī recepte ir vienīgā tāda starp neskaitāmiem citiem sirņikiem, kuru recepšu idejas noteikti apkopošu izmēģināšanai.
Un tiesa, ka arī šī recepte nedaudz atšķiras, bet būtība ir tāda pati.
Vajag:
400 g biezpiena
2 olas
½ glāze cukura (daudzumu var variēt pēc vēlmēm)
2 ēdk krējuma
1 ½ ēdk mannā
6 ēdk miltu
100 g rozīnes
naža gals sāls
milti panēšanai, eļļa cepšanai
Mērcei:
250 ml saldā krējuma
½ glāze cukura
1 ola
vaniļas cukurs pēc garšas
Gatavošana:
Biezpienu rūpīgi saberzt kopā ar cukuru, sāli un vaniļas cukuru. Biezpiena masā iestrādāt olu, pievienot krējumu. Samaisīt. Piebērt miltus, kas sajaukti ar mannā un visu rūpīgi samaisīt. Kā pēdējās pievienot rozīnes. Iegūto mīklu atstāt 15-20 minūtes uzbriest.
Ar samitrinātām rokām veidot vēlamā izmēra sirņikus, apviļāt miltos un likt pannā sakarsētā eļļā. Ātri apbrūnināt no abām pusēm.
Mērcei saldo krējumu sajaukt ar olu un cukuru.
Sirņikus izlikt karstumizturīgā cepamajā formā, apliet ar mērci un likt cepeškrāsnī 200 grādos. Pēc apmēram 15 minūtēm sirņikus ņem ārā no cepeškrāsns un pasniedz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.