ceturtdiena, 2011. gada 3. novembris

Prjaņiku kūka

Šī kūka manā virtuvē viesojās pasen, tāpēc nekādi nespēju atcerēties, no kurienes smēlos iedvesmu to sameistarot. Kūkas pamatsastāvdaļu uzminēt nespēja neviens. 
Vajag:
600-700 gr jebkādu prjaņiku
700-800 gr 25-30% skābā krējuma
5 ēdk cukura
Nedaudz skāba ievārījuma
3-4 banānus
Gatavošana:
Skābo krējumu samaisa ar cukuru līdz tas izkusis. Prjaņikus sagriež 3 šķēlēs. Katru šķēli mērcē krējuma maisījumā un kārto formā ar noņemamo malu. Ar prjaņiku gabaliņiem cenšas aizpildīt visus tukšumus.
Kārtas: prjaņiki, ievārījums, banāni, krējums, prjaņiki, banāni... kamēr ir ko likt! Kā pēdējo pārlej atlikušo krējuma maisījumu.
Kūku liek ledusskapī vismaz uz 12 h, bet labāk uz visu diennakti. 
Pirms pasniegšanas var pārliet ar šokolādes glazūru. Rotā ar augļiem.
Komentāri:
Kūka mīksta, sulīga, turās kopā ļoti labi! Atgādina nedaudz medus kūku, bet garšu var variēt atkarībā no prjaņikiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.