sestdiena, 2011. gada 5. novembris

Viltotie siera salāti

Kā zināms, tad pasaules izcilākās un pazīstamākās tautu tradicionālās receptes radušās dēļ nepārticīgas dzīves. Neesmu pārliecināta, bet domāju, ka sekojošie salāti arī radušies līdzīgu apstākļu rezultātā… iespējams, no studentu dzīves repertuāra. Taču! Tie ir ļoti garšīgi un lai gan nebūt nav veselīgi, bet kā novērots – no galdiem pazūd pirmie.
Šis ir arī lielisks ierasto salātu garšu variēšanas veids, jo ātri pagatavojamo zupu makaronus, samaisot ar majonēzi, iegūst ēdienu, ko pēc garšas grūti atšķirt no siera salātiem, savukārt čipsus salātos var izmantot kartupeļu vietā, bet pikanta salātu sastāvdaļa ir ķiploku grauzdiņi.

Vajag:
2 paciņas sauso zupas makaronu
1 liels vārīts burkāns
2 vārītas olas
2 daiviņas ķiploka
paciņa majonēzes
2 ēdk krējuma
Gatavošana:
Sausos zupas makaronus vēl neattaisītā paciņā sasmalcina sīkos gabaliņos, izber traukā. Klāt pievienotā eļļa nebūs nepieciešama, bet sausās garšvielas ir jāpievieno makaroniem.
Pievieno sarīvētu olu un burkānu. Iespiež ķiploku. Visu samaisa ar majonēzi. Ļauj salātiem aptuveni divas stundas ievilkties un pēc tam pievieno krējumu vai majonēzi, jo makaroni uzbriestot uzsūc šķidrumu.
Komentāri:
Ir receptes, kurās vārīta burkāna vietā liek smalki rīvētu svaigu burkānu.
Majonēzi un ķiploku var likt arī vairāk, pēc gaumes un vajadzības. Krējumu var nelikt.  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.