Šie ir ļoti pikanti un gardi salāti. Smaržīgi un kārdinoši izskatās.
Ķiploku grauzdiņus izmanto pirktos, ber var tos pagatavot mājās. Saudzīgākā variantā formas maizi jeb «ķieģelīti» sagriež kubiciņos, sagrauzdē un pievieno izspiestu ķiploku un sāli. Vai arī gatavo tos no sirds – vārot eļļā!
Vajag:
300 g ķiploku grauzdiņi
300 g ķiploku grauzdiņi
200 g siers (vēlams kūpināts)
1 bundža konservētas kukurūzas
1 bundža konservētas kukurūzas
1 paciņa majonēze
Gatavošana:
Ķiploku grauzdiņus sagriež kubiciņos vai salauž mazākos gabaliņos, sieru sagriež kubiciņos. Saber traukā, pievieno kukurūzu un majonēzi. Samaisa un liek aukstumā uz 2 stundām, lai majonēze sasūcas grauzdiņos, bet ēst var arī uzreiz.
Ķiploku grauzdiņus sagriež kubiciņos vai salauž mazākos gabaliņos, sieru sagriež kubiciņos. Saber traukā, pievieno kukurūzu un majonēzi. Samaisa un liek aukstumā uz 2 stundām, lai majonēze sasūcas grauzdiņos, bet ēst var arī uzreiz.
Komentāri:
Citās receptēs klāt vēl tiek likta ola, krabju nūjiņas, tomāti – gaumes jautājums.
Salātus var kārtot kārtās.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru
Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.